Deze gerechten zien er heerlijk uit en zijn helemaal niet zoveel werk!

Voor veel gerechten die er echt super lekker uitzien heb je hèèl vèèl ingrediënten nodig om het gerecht te maken. Hier heb je vaak geen tijd voor of geen zin in. Daarom heeft MonStyle een aantal gerechten op een rijtje gezet die er heerlijk uitzien en helemaal niet zoveel werk zijn!

Feta salade met quinoa

Wat heb je nodig:
– Rucola
– Rode quinoa
– Olijfolie
– Feta
– 1 citroen
– Water
– Peper en zout

Aan de slag:
Rooster als eerste de quinoa. Dit doe je door de quinoa in een grote pan te gooien samen met een scheutje olijfolie. Kook dit totdat de quinoa goudbruin is. Het is wel belangrijk dat je de quinoa blijft roeren. Gooi het water erbij als de quinoa geroosterd is. Je kunt hier eventueel een klein beetje zout bijgooien.

Wacht totdat het water kookt en doe dan de deksel van de pan erop. Zet het vuur iets lager en wacht 15 minuutjes. Als de quinoa klaar is, kun je deze het beste nog even laten afkoelen. Nu is het alleen nog een kwestie van rucola op de borden serveren en daar een beetje citroensap overheen doen samen met de feta en de quinoa. Maak het op smaak met peper en zout.

 

Garnalen pasta met spinazie en prei

Wat heb je nodig:
– Pasta naar keuze
– Garnalen (hoeveel jij wilt)
– Baby spinazie
– 1 prei
– Klein beetje boter
– Crème fraiche
– 1 citroen
– Peper en zout

Aan de slag:
Bereid de pasta zoals op de verpakking beschreven staat. Zet ondertussen een pan op voor de garnalen. Doe hier een klein beetje boter in samen met de prei en wat zout en peper. Bak dit ongeveer 3-5 minuten.

Voeg dan de garnalen en de citroenschil toe. Bak dit nog 4-5 minuten. Als de pasta klaar is kun je dit op de borden serveren. Nu kun je de crème fraiche en de spinazie er doorheen doen. Als de garnalen en de prei klaar is kun je deze over de pasta serveren. Maak het af met peper en zout.

Pesto met geitenkaas risotto

Wat heb je nodig:
– Risotto rijst
– Kippenbouillon
– Pesto
– Zachte geitenkaas
– Boter
– Peper en zout
– Heet water

Aan de slag:
Risotto wordt vaak gezien als ‘moeilijk’. Dit is niet waar want het enige wat je voor de risotto hoeft te doen, is blijven roeren. Doe een beetje boter in een grote pan. Wacht tot de boter warm is en gooi de risotto rijst in de pan.

Wat belangrijk is dat je het water met de kippenbouillon al naast je moet hebben staan. Nu kun je elke keer een klein beetje water toevoegen aan de risotto. Wacht elke keer tot het water helemaal opgenomen is en gooi er dan weer een beetje water bij. Doe dit totdat de risotto rijst zacht is. Als de risotto rijst klaar is kun je dit serveren op de borden. Gooi er dan wat pesto en de geitenkaas overheen. En maak het af met peper en zout.

Mosterd-gevulde kip

Wat heb je nodig:
– Kipfilet
– Cheddar kaas
– Mozzarella
– Mosterd
– Bacon

Aan de slag:
Zet de oven op 200 graden. Mix dan de kazen en de mosterd door elkaar. Snij dan een gleuf in de kipfilets en doe hier de gemixte kazen met mosterd in. Pak dan kipfilets in met bacon (niet al te strak). Plaats deze dan op de voorverwarmde oven en wacht ongeveer 20-25 minuten.

 

Basic spaghetti

Wat heb je nodig:
–  Spaghetti
–  4 knoflookteentjes
–  Peterselie
–  Een halve citroen
–  Geraspte kaas
–  Olijfolie
–  Zout en peper

Aan de slag:
Zet een pan met heet water op het vuur. Doe hier de olijfolie in en gooi de dun gesneden knoflook plakjes ook in de pan. Laat dit koken en bereid dan de spaghetti zoals op de verpakking beschreven staat. Als de spaghetti klaar is kun je deze op de borden serveren. Doe er dan van citroensap, peterselie en kaas overheen en maak de spaghetti op smaak met peper en zout.

 

Heb je meer zin in een pizza?
>De perfecte homemade pizza met maar 2 ingrediënten

Ben je vegetarisch?
>4 vegetarische recepten die iedereen kan maken (Tofu- en saladevrij)

Of toch meer zin in een soepje?
>De 10 lekkerste soepjes