Dit doen vrouwen met een mooie huid IEDERE dag

Herken je dat: je ziet iemand voorbijlopen met een perfect skin.. en denkt: hoe doet ze dat? Geen lijntjes, geen onzuiverheden en een gezonde glans, dat wil jij ook.

Dat hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het geheim zit hem namelijk in de dagelijkse gewoontes die je jezelf aanleert. En als jij die gewoontes kent en stiekem overneemt, kun jij ook die mooie huid krijgen. Lees dus vooral verder, want dit is wat vrouwen met een flawless skin iedere dag doen:

Ze gebruiken SPF

Dat het belangrijk is om je huid goed te beschermen tegen de zon, kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Maar wist je dat je je huid het best iédere dag kunt insmeren met een crème met SPF? Zelfs op de dagen dat het niet zo zonnig is, kunnen de UV stralen je huid beschadigen. Leer jezelf dus aan om iedere ochtend een SPF crème te gebruiken (dit is de beste zonnebrand voor je gezicht). Over 10 jaar zul je jezelf dankbaar zijn, want je huid blijft hierdoor elastisch en je zult minder last hebben van lijntjes en rimpels.

Ze krijgen een goede nachtrust

Terwijl je slaapt, herstelt je huid zich op een natuurlijke manier. Als je niet genoeg slaapt, zorgt dit er dus ook voor dat dit herstel niet optimaal is. Hierdoor kun je last krijgen van een vale of vette huid en acne. Zorg er dus voor dat je iedere nacht minimaal 8 uur slaap krijgt. Hierdoor voel je je niet alleen energieker en meer uitgerust, je huid zal er ook op vooruitgaan.

Ze nemen tijd om te ontspannen

Een belangrijke deadline, presentatie, overwerken.. het kan allemaal leiden tot stress. Je lichaam maakt hierdoor meer cortisol (het stresshormoon) aan, wat negatieve effecten heeft op je huid. Probeer dus elke dag een momentje te nemen om te ontspannen. Of je nou een paar bladzijden uit een boek gaat lezen, een yogales gaat volgen of gaat mediteren of sporten, dat is natuurlijk helemaal aan jou. Je huid gaat er in ieder geval blij mee zijn.

Ze eten veel vis en groenten

Natuurlijk is de conditie van je huid ook afhankelijk van je eetpatroon. Je weet wat ze zeggen: ‘je bent wat je eet’. Vooral gezonde vetten, anti-oxidanten en vitaminen zijn erg goed voor je huid. Deze haal je uit vis, noten, groene groenten als broccoli en bladgroenten en citrusvruchten. En vergeet ook niet om genoeg water te drinken, ook dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen.

Ze gebruiken de juiste producten

Als laatst is de verzorging van je huid met bepaalde producten heel belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld een retinol serum om je huid elastisch en helder te maken (of houden). Daarnaast is het goed om je huid een keer per week te exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen. En last but not least: ga NOOIT slapen met make-up op. Zorg ervoor dat je je huid écht goed reinigt (een make-up doekje is niet genoeg). Ga bijvoorbeeld voor de double cleansing methode om je huid helemaal schoon te krijgen.

Zo herstel je je huid én voorkom je beschadiging:
> Dit heeft je huid nodig na een heftig weekend stappen

Heb je een vette huid? Dit zijn de do’s en don’ts:
> Zo zorg je voor je vette huid

Dit wil jij ook gaan doen!
> De nieuwste trend op het gebied van huidverzorging

PHOTO CREDITS: SINDI ARIFI