Dit zijn de fouten in de gym die iedereen maakt

Ben jij ook druk aan het sporten voor je perfecte beach body deze zomer? Lekker bezig! (probeer ook eens deze oefeningen om een slanke taille te krijgen). Maar er zijn een paar dingen die heel veel vrouwen toch nog fout doen in de gym. Ach fouten zijn er om van te leren, toch? Lees gauw verder voor de fouten in de gym die iedereen maakt!

Veel eten na sporten

Omdat je je zo hebt ingespand tijdens het sporten krijg je vlak daarna vaak honger. De meeste mensen vinden het dan heerlijk om een vette hap of ander ongezond voedsel naar binnen te werken (want dat heb je wel verdiend toch?). Maar het is zo zonde om die verloren calorieën, waar je zo hard voor gewerkt hebt, er gelijk weer aan te eten alleen maar omdat je zin hebt in dat ene ijsje. Even volhouden dus.. Ga liever voor een gezonde salade (zoals deze heerlijke chicken-avocado salad).

Weinig slapen

Druk, druk, druk.. Wanneer kun je in hemelsnaam sporten naast zo’n volle agenda? Vaak kies je dan voor of heel laat of juist heel vroeg sporten waardoor je te weinig slaapt. Natuurlijk is het goed om te sporten maar probeer wel genoeg te slapen want als je lichaam moe is kom je alleen maar sneller aan!

Stretchen voor het sporten

Natuurlijk is een warming up en cooling down van belang. Wist je dat je nooit moet stretchen voordat je gaat sporten? Je spieren zijn namelijk nog koud en zo kan je snel blessures krijgen. Altijd eerst even goed warmlopen dus voordat je aan je sportroutine begint! Ook de cooling-down is belangrijk. Na dat drukke sporten geef je je lichaam zo namelijk tijd om bij te komen. Even rustig uitlopen en dan mag je wel stretchen.

Te weinig drinken

Vergeet niet te drinken tijdens het sporten! Je verliest namelijk veel vocht als je je zo inspant. En je wilt natuurlijk niet flauwvallen in de gym.. Neem dus altijd een flesje water of andere sportdrank mee!

Telkens dezelfde routine doen

Het is natuurlijk heel verleidelijk om elke keer dezelfde routine te doen. Je weet precies wat je moet doen en hoe je de machines moet gebruiken. Maar toch is het beter om een beetje af te wisselen. Daarnaast is het het beste voor je spieren om ze telkens opnieuw uit te dagen. Dit doe je door, bij krachttraining, telkens in kilo’s omhoog te gaan en bij cardio door telkens op een hoger niveau of langer dezelfde oefening te doen.

Niet met zware gewichten trainen

Train jij expres niet met zware gewichten omdat je bang bent dat je de vrouwelijke versie van The Hulk wordt? Aha, dat dachten we wel. Je bent bang dat je te ‘groot’ wordt als je met zware gewichten traint, maar you’re wrong! Vrouwen hebben namelijk niet zo veel testosteron in ons lichaam en hebben daarom geen aanleg om van nature een Hulk te worden. Dus, maak je maar geen zorgen en pak die gewichtjes van de mat! Let er natuurlijk wel op dat je niet opeens aan te zware gewichten gaat beginnen, dat is niet goed voor je spieren. Bouw het langzaam op en vraag hulp aan de trainers in de sportschool.

Je doet de oefening verkeerd

Ben je nog niet zo lang aan het sporten en doe je eigenlijk maar wat? Dan heb je grote kans dat jij de oefeningen niet juist uitvoert. Vraag een trainer in de sportschool om de oefeningen in je routine voor te doen of uit te leggen. Let hierbij goed op je houding, de spierspanning, het aantal kilo’s maar vooral ook op waar je het moet voelen ‘branden’. Als het apparaat aangeeft dat het een oefening voor je billen is, maar jij voelt enkel spanning in je bovenbenen, is je houding waarschijnlijk verkeerd en train je niet de juiste spieren. Dit kan zorgen voor blessures of een waardeloze workout met 0 resultaat. En dat willen we niet!

Buikspieren obsessie

Heel eerlijk: buikspieren zijn to die for en iedereen zou wel een klein sixpackje (lees: platte buik zonder vet) willen. Maar helaas is dat mede erfelijk bepaald. Maar wil je ze toch wat meer benadrukken? Pas dan je voedingspatroon aan en richt je een klein deel van je workout op buikspieren en een groter deel op oefeningen waar je juist veel vet mee verbrandt. Wat ook helpt is om rond de 3 liter water per dag te drinken. Dit helpt bij de afvoer van je gif- en afvalstoffen.

Nog meer handige sporttips?

En wist je dit al?
>

P.S. Ben je niet helemaal gemotiveerd om te sporten? Na het lezen van dit artikel wel..

 

PHOTOCREDITS : ALBIONFIT