Eet je buik strak!

Heb jij een buikje waar je best wel graag vanaf wilt? Maar.. het sporten vergaat je nog niet helemaal lekker (je weet alleen nog hoe de sauna van de sportschool eruit ziet, oopsie). Heb je de oefeningen die Manon doet al geprobeerd? (Bekijk ze hier). Gelukkig zijn er ook veel etenswaren die je (extra) kunnen helpen bij het verdwijnen van your little tummy! Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Eet je buik strak

1. Appelazijn 

We hebben je al eerder verteld over dit wondermiddeltje. Je kunt het niet alleen als een beauty product gebruiken (lees het hier!) maar het stimuleert ook je vetverbranding! Reden genoeg dus om het te kopen (als het niet al in je keukenkastje staat). Appelazijn schijnt namelijk reinigend te werken voor je lichaam. Meng een beetje appelazijn met verse sap, of met water. Drink het bij voorkeur in de ochtend (maar niet op een lege maag), zorg dat je al wel ontbeten hebt…

2. Eieren

Eieren zitten vol met eiwitten en vitamine B. Deze vitamine is belangrijk voor je spijsvertering. Eet een ei in de ochtend, het geeft je een vol gevoel waardoor je de rest van de ochtend minder snel de neiging hebt om een lekkere snack te pakken. (Deze supermarkt snacks zijn wél gezond!).

3. Amandelen

De meeste noten (als walnoten, pistache noten…) zijn super goed voor je! Ook ongezouten, rauwe amandelen zijn een gezonde snack. Eet er per dag zo’n 10. De eiwitten en vetzuren zullen helpen bij het verbranden van vet and that’s what we want!

4. Groene groenten

Groene groenten (zoals spinazie en broccoli) zitten vol calcium en zijn goed voor de spieropbouw (come here, sixpack!). Ook geven ze je een vol gevoel (waardoor je niet blijft eten) en het helpt je bij de vetverbranding.

5. Bessen

Ook bessen (blauwe bessen, frambozen maar ook aardbeien!) hebben een goede invloed op je vetverbranding. Ze zitten vol met vezels en antioxidanten (antioxidanten werken onder andere cholesterolverlagend) en zijn daarom super gezond.

6. Vis

Voor het verbranden van overtollig vet is het heel goed om vis te eten. Kies vooral voor tonijn en zalm. De omega-3 vetten in deze vissoorten zullen enorm helpen bij de verbranding! Deze vetzuren versterken jouw immuunsysteem en zorgen ervoor dat je cholesterolgehalte (en je vetgehalte) laag blijft.

7. Avocado

Hmm, we love avocado! (Bekijk ook deze simpele avocado receptjes). En het is ook nog eens heel goed voor je stofwisseling en dus ook voor de verbranding van calorieën!

8. Pindakaas

Ja echt! Pindakaas zorgt ervoor dat je vet sneller verbrandt, ideaal toch? (We love peanut butter). Pindakaas bevat namelijk gezonde, ”verbrandende” vetten en mineralen (als niacine). Eet het natuurlijk wel met mate! (Max. 2 eetlepels per dag).Source: Brydie Mack