Gezonde snacks waardoor je vol zit tot het avondeten

We kennen allemaal die dip aan het einde van de middag. Je bent moe, je hebt geen energie meer en krijgt trek in lekkere dingen. Natuurlijk grijp je dan snel naar koekjes of snoep want dat is precies waar je zin in hebt. Realiseer je op dat moment dat je je door ongezonde snacks niet beter gaat voelen. Nadat je één koekje hebt gegeten, wil je er alleen maar meer terwijl je er helemaal geen energie van krijgt.

In plaats daarvan kun je beter voor een gezonde snack kiezen. Maar wat kies je dan precies? Want als je teveel eet, heb je geen honger meer als je moet avondeten maar je hebt zeker wat extra energie nodig. Wij gingen op zoek naar gezonde 16:00 uur snacks waarmee je je dipje verslaat.

Fruit 

Dat fruit een gezond tussendoortje is, is natuurlijk niets nieuws. Maar naast je standaard banaan of appel, kun je ook voor iets anders gaan. Maak bijvoorbeeld een smoothie en neem hem in een flesje mee naar je werk. Of ga voor een variatie op je appel en maak appeltaartvulling. Dit doe je door een appel in stukjes te snijden en in een bakje te doen met beetje citroensap erover. Op deze manier zorg je ervoor dat de stukjes niet bruin worden. Roer er wat rozijnen door en strooi er wat kaneel over, en je bent klaar. Een verrassend lekker én gezond tussendoortje.

Gezonde baksels

Als je lekkere maar gezonde tussendoortjes mee wilt nemen naar je werk, kun je die het beste gewoon zelf maken. Er zijn allerlei lekkere recepten die helemaal niet zoveel tijd kosten. Wat dacht je van gezonde koekjes, een chocolade bananenbrood of brownies van zoete aardappel? Hier wil je de keuken wel voor induiken!.

Raw repen 

Heb je geen tijd of zin om de keuken in te duiken? Ga dan voor natuurlijke raw repen uit de supermarkt. Deze repen bevatten geen toegevoegde suikers maar wel veel ingrediënten die je energie geven. Let op: als er geen suikers zijn toegevoegd, betekent dit niet dat de reep helemaal geen suikers bevat. Vaak zijn er dadels toegevoegd die zorgen voor de zoete smaak. Deze bevatten ook suikers, maar deze zijn wel natuurlijk. 

Crackers of rijstwafels

Geen zin in brood? Ga voor crackers, rijstwafels of maïswafels met gezond beleg. Je kunt denken aan kipfilet, hummus, avocado, hüttenkäse, een gekookt ei of pindakaas zonder toevoegingen. Heb je zin in iets zoets? Je kunt zelf chocolade hummus maken, de gezonde vervanger van je Nutella. 

Handjevol noten 

Noten zorgen voor een vol gevoel doordat ze veel gezonde vetten bevatten. Ga wel voor ongezouten noten, anders is je tussendoortje niet zo gezond meer. Ga voor amandelen, walnoten, hazelnoten, cashewnoten of maak een mix met verschillende soorten. Pas wel op met de hoeveelheid want naast veel gezonde vetten, bevatten noten ook veel calorieën. In veel supermarkten zijn tegenwoordig ook verpakkingen met meerdere kleine zakjes noten verkrijgbaar. Heel makkelijk, want deze zijn speciaal bedoeld om als snack mee te nemen. Dan loop je ook niet het gevaar dat je teveel eet. 

Ze ontstaan niet zomaar!
> Dit zeggen je cravings over je gezondheid

Goed en lekker ontbijten zonder eerder op te staan:
Ontbijtjes die je ’s avonds maakt en ’s ochtends meeneemt

Zo goedkoop mogelijk gezond eten, zo doe je dat:
> Gezond eten on a budget: zo pak je dat aan