Zo haal je de calorieën uit je favoriete eten!

Vaak vinden we een vette hap lekkerder dan een gezonde maaltijd. Je mag natuurlijk altijd een keer wat slechts eten, maar dit moet niet te vaak voorkomen. Wij hebben een paar recepten voor je die ervoor zorgen dat jij je dagelijkse portie voedingsstoffen binnen krijgt, maar ook onwijs geniet van je diner! Sommige ingrediënten kun je namelijk gewoon vervangen door gezonde producten. Begin dus maar vast met gezonde boodschappen doen!

Quinoa sushi
De quinoa hype is misschien voorbij maar daarvoor hoeven we deze graansoort niet links te laten liggen. Dit product is namelijk ideaal als vervanger van rijst in sushi (of andere rijstgerechten). In quinoa zitten eiwitten en aminozuren die ervoor zorgen dat ons lichaam in topconditie blijft. Geen zin om zelf sushi te maken? Bezoek één van deze geweldige sushi restaurants verspreid over Nederland!

Bloemkool pizza
Bijna iedereen houdt van pizza, maar helaas kunnen we deze dikmaker niet elke dag eten. Het is opzich mogelijk, maar of we onze bikini body voor de volgende zomer dan nog terugkrijgen is maar de vraag. Gelukkig hebben wij een gezonde variant voor jou zodat je je niet schuldig hoeft te voelen bij het zoveelste hapje. Bij dit recept is de bodem namelijk gemaakt van bloemkool. Zo krijg je ook nog eens je dagelijkse hoeveelheid groente binnen. Check!

Courgette lasagne
De Italiaanse keuken: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Vooral lasagne is favoriet, maar bevat helaas best veel calorieën door de lasagne bladen. Gelukkig kunnen we deze bladeren (en spaghetti) vervangen door iets veel gezonders, namelijk courgette! Zo hoef je geen spijt te hebben op het moment dat je voor een tweede keer opschept. Enjoy!

Groentechips
Niks is heerlijker dan tijdens een vrije avond op de bank te ploffen om vervolgens een zak chips leeg te eten tijdens het kijken van je favoriete serie. Nadeel is alleen dat voor dat je het weet die hele zak leeg is. Vaak komt dan het schuldgevoel… Maar hé, hoezo schuldgevoel als je ook gezonde chips kan eten! ‘Gezonde chips, horen we je denken.’ Ja, echt waar! Van biet, pastinaak en winterpeen kan je namelijk ook heerlijke chips maken. En laten wij daar nou net een recept voor hebben! Of wat dacht je van chips gemaakt van boerenkool?

Snacks
Vind jij het lastig om verstandige vervangers te vinden voor lekkere snacks? Dan hebben we goed nieuws voor je! Je hoeft namelijk niet die Snickers of Lion weg te leggen, want door op de twee woorden te klikken vind je de gezondere recepten hiervan!

Vaak last van late night snack-attacks? Zo kom je ervan af!

READ NEXT:
Zo voorkom je een snack-attack
15 snacks onder de 100 calorieën
Deze late night snack is juist helemaal niet slecht!

Source: La Tartine Gourmande