Handige hacks als je vet haar wil verbergen

Vet haar heb je altijd op de dagen dat het écht niet uitkomt (dit zijn de manieren om minder snel vet haar te krijgen). Je had gisteravond eigenlijk je haar moeten wassen, maar je dacht dat het nog wel een dagje mee zou gaan… Not! En in de ochtend heb je eigenlijk geen tijd meer om je haren te wassen, te föhnen én in een tijdrovend kapsel te stijlen. Help! Geen paniek: met deze super easy en snelle hair do’s (noodoplossingen is een beter woord) zal niemand doorhebben dat je vet haar hebt!

1. De half-up bun

Met de half-up bun zorg je ervoor dat het bovenste deel van je haar vast zit. Hierdoor zul je minder snel je vette haar zien. Ook is de half-up bun heel makkelijk! Je pakt alleen een stuk van je bovenste haar en doet dit in een knot. De rest van je haar kunt je gewoon los laten hangen. Het leuke van de half-up bun is dat je zelf kunt bepalen of je hem boven op je hoofd doet of dat je hem een beetje los laat hangen. It’s up to you! De half-up bun scheelt ook hartstikke veel tijd (kun je nog een kwartier langer in bed blijven liggen, YAY!)

 

2. Touperen

Wat er ook voor zorgt dat je vette haar niet zo opvalt is touperen. Touperen doe je met een kam, maar je kunt ook een klip pakken en je haar hiermee wat omhoog touperen. Je pakt ook hierbij weer het bovenste deel van je haar en je zet de klip zo vast dat het haar wat omhoog staat. Zorg wel dat je genoeg haar pakt, anders zul je zien dat je haar er nog vetter uit zal zien!

 

3. De ponytail

De paardenstaart is perfect op luie dagen én op dagen dat je haar best een wasbeurt kan gebruiken. Het is snel, makkelijk en met een beetje moeite is het het perfecte kapsel voor de feestdagen (kijk maar eens naar Blake Lively in Gossip Girl, halló prachtige paardenstaart)! De paardenstaart mag best een beetje rommelig zijn, want dat geeft juist een stoere edge. Komt dat even goed uit! Hoe rommeliger je haar zit, hoe minder die ietwat vettige plukken opvallen. Benieuwd hoe je de perfecte staart maakt? Dan moet je even hier kijken! Of wil je weten hoe je een paardenstaart nét even anders maakt? Kijk dan hier!

 

4. De messy bun

De messy bun is absoluut favoriet op de redactie. Mooi, makkelijk en je hebt ‘m binnen 5 minuten voor elkaar! Of je ‘m hoog of laag draagt, een messy bun is fantastisch op dagen dat het wassen van je haar er even bij ingeschoten is. Wist je dat de messy bun zelfs beter blijft zitten op ‘niet gewassen’-haar? Met schoon gewassen haar raden we je aan om droog shampoo of volume spray te gebruiken, zodat de lokken er niet uit ‘glijden’. De tutorial bekijk je hier!

 

5. De (vissengraat)vlecht

Een vlecht verdoezelt, net als een staart of bun, je minder schone haar. Het houdt je haar simpelweg op z’n plek! Je kunt ervoor kiezen om je haar vanaf je hoofd stevig in te vlechten, maar je kunt ook voor de vissengraatvlecht gaan. Our personal favorite! Het is niet erg dat als hij een beetje rommelig zit, dan krijg je namelijk dat lekkere net-uit-bed gevoel!

Om je haar toch een beetje op te frissen kun je natuurlijk altijd wat droogshampoo gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je haar nèt wat minder vet wordt en je haar wordt er lekker stug van, perfect als je staarten, knotten en vlechten gaat maken!
 
Wil je jouw staart ook nog een beetje langer laten lijken?
> Zo kan je jouw paardenstaart langer laten lijken
De haartrends van 2018?
> Dit zijn dé haartrends voor het nieuwe seizoen
Geen zin om je haar te föhnen?
> Zo zit je haar geweldig zonder het te föhnen
 

PHOTOCREDITS: Happily Grey