Kantoorgym: sportoefeningen die je op je werk kan doen

We weten allemaal dat sporten goed voor ons is, maar met dit mooie weer hebben we er vaak gewoon écht even geen zin in, want een terrasje pakken is veel leuker. En daarbij past het vaak ook helemáál niet in ons drukke schema. We hebben genoeg andere dingen te doen zoals.. shoppen voor onze zomergarderobe. Om toch nog een beetje aan je dagelijkse beweging te komen, kan je ook gewoon multitasken en veel van de volgende oefeningen zelfs op je werk doen zonder dat iemand het ziet.

Stretch

Op het werk kan het door stress zijn dat onze lichamen meer gespannen aanvoelen. Om dit tegen te gaan kun je gaan stretchen. Het haalt meteen de spanning uit je lichaam en het kan prima op je werk.

Opstaan en zitten zonder handen

Probeer je handen niet te gebruiken als je opstaat of weer gaat zitten. Herhaal dit elke keer. Je zal versteld staan hoe moeilijk het na een paar keer wordt om zonder handen weer te gaan zitten. Deze oefening kan ook makkelijk als je aan het bellen bent.

Vervang e-mailen door lopen

Loop naar je collega om een praatje te maken, in plaats van dat je hem of haar een e-mail stuurt. Zit je ook altijd achter je bureau tijdens de lunch? Ga dan voor de verandering eens een echte wandeling maken tijdens je lunchpauze. Met het warme weer, is een frisse neus halen soms best lekker én nodig. En je kan ook nog werken aan je kleurtje.

Doe beenoefeningen

Blijf op je bureaustoel zitten en strek je benen vervolgens recht naar voren zodat ze parallel zijn met de vloer. Buig en strek je tenen vijf keer en ontspan. Herhaal dit een aantal keer en dan ben je lekker bezig.

Maak je handen los met lucht cirkels

Vouw je beiden handen in elkaar en stretch je handen naar voren. Maak cirkels in de lucht, eerst in de ene richting ongeveer 10 seconden en daarna in tegenovergestelde richting ook 10 seconden. Schud vervolgens je handen los. Weg muishand!

Billen trainen

Ook super simpel: je kan gewoon in je bureaustoel blijven zitten en je spant ondertussen je bilspieren aan. Knijp je billen samen en houd dat 5 tot 10 seconden vol. Herhaal het zo vaak als je wil.

They see me rollin’

Deze oefening is misschien wel de leukste. Als je een bureaustoel op wieltjes hebt, heb je geluk. Rij je stoel een beetje naar achter en pak je bureau vast met beiden handen. Til je benen vervolgens op en span je buikspieren aan. Trek jezelf nu naar het bureau toe en duw jezelf weer weg. Zo haal je het kind in jezelf ook weer naar boven 😉

Je slaapkamer is de meest comfortabele sportschool!
10 work-outs die je in bed kunt doen

Hiermee kom je de dag wel door!
> Lekker lunches voor op werk

Healthy? Check! Goede workout? Check!
Dit zorgt ervoor dat je work-out effectiever wordt