Last van haaruitval? Met deze 4 tips kom je er vanaf

Haaruitval, sommige vrouwen hebben er meer last van dan anderen. (Hier komt je haaruitval waarschijnlijk vandaan!) Als iedere keer nadat je je haar gekamd hebt, je borstel vol zit met haren, is dat heel vervelend. Je wil straks niet met een kale plek op je hoofd zitten, toch? Met de volgende tips kan je haaruitval tegengaan.

1. Voeding

Je eetgewoontes kunnen een grote invloed hebben op de gezondheid van je haar. Dus drink voldoende water en zorg dat je genoeg Omega-3 vetzuren binnen krijgt. In producten als zalm, haring en zaden vind je deze vetzuren. (Dit zijn alle foodies die zorgen voor sterk en glanzend haar.) Je haar wordt hier sterker en glanzender van en als je sterker haar hebt, valt het ook minder snel uit. Ook het voldoende binnenkrijgen van mineralen, zoals zink en ijzer is belangrijk. Deze bevorderen je haargroei.

2. Goede doorbloeding en minder stress

Stress less is het motto als je jouw haren sterk en gezond wil houden. Veel sporten zorgt ook voor een betere doorbloeding, ook bij je hoofdhuid. Het is hiernaast belangrijk dat je je hoofdhuid af en toe masseert, want dit bevordert ook de doorbloeding. En van sporten zelf krijg je ook minder stress! Heb je deze work-outs voor thuis al gezien?

3. Goede haarproducten

Bij verschillende winkels worden speciale shampoo’s verkocht die haaruitval tegen gaan, onder anderen bij Lush! De Hot Oil Treatment van Lush is zeker een aanrader. Dit wondermiddel is net nieuw en zorgt er voor dat je haarzakjes op je hoofd gestimuleerd worden waardoor je minder haar verliest. Ook Holland & Barrett (vroeger de Tuinen) heeft een Hair Gro Hairhealing Shampoo die haaruitval tegen gaat. En op bol.com is de Anti-Hair Fall Shampoo verkrijgbaar. Het is makkelijk om te switchen van shampoo en ook erg effectief voor sterkere haren.

4. Verzorging

Gebruik géén elastiekje met een metaaltje. Deze zorgt er voor dat je haar sneller broos wordt en dus sneller afbreekt. Ook is het föhnen en stijlen van je haar niet aan te raden, probeer dit zo min mogelijk te doen. Door de hitte beschadig je je haar en het wordt heel droog door de hete lucht. Je kan je haar extra verzorgen met castorolie. Masseer de olie in bij de wortels van je haar en laat het ongeveer 15 minuten intrekken, hierna kan je het gewoon uitwassen met shampoo. Wist je dat castorolie ook je nagels sneller laat groeien?

Ook door deze dingen maak je onbewust je haar kapot
4 dingen die jij onbewust doet en je haar kapot maken!

Wil je dat je haar sneller groeit?
Zo groeit je haar sneller

En dit gebeurt er als je je haar niet wast
Dit gebeurt er dus als je je haar niet wast

SaveSave

BewarenBewaren

BewarenBewaren

SaveSave