OMG: Hierom moet je altijd nieuwe kleding wassen

Net thuis van een heerlijke shopsessie en direct je nieuwe kleding aan? Heel logisch. Als je nieuwe kleding hebt, wil je deze zo snel mogelijk aan. (Niet? Dan heb je misschien wel een miskoop te pakken.) Snappen we helemaal, maar je kan beter je eerst even je nieuwe kleding wassen voordat je het aantrekt.

Ten eerste hebben verschillende mensen het kledingstuk al aangeraakt. Winkeliers die het item uitpakken, ophangen in de winkel, retour krijgen, opnieuw in de winkel hangen. Maar natuurlijk ook klanten die het item ook uit het rek hebben gehaald en misschien wel  hebben gepast. Daardoor zitten er sowieso al verschillende bacteriën in je nieuwe shirt. Ieks! Bovendien worden luizen via kleding overgedragen..

Chemische stoffen

Reden twee is nog veel erger. Er zitten chemicaliën verwerkt in ieder kledingstuk. Dit wordt gedaan zodat het kledingstuk niet gaat schimmelen of snel gaat kreuken. Ook kleurstoffen in de kleding kunnen voor een geïrriteerde huid zorgen. En dat willen we natuurlijk niet. Toch maar even in de wasmachine dus…