ONCE AND FOR ALL: Val je meer af van cardio of krachttraining?

Elke keer als je in de sportschool staat, vraag je het jezelf af: kan ik beter op de loopband gaan of juist mijn buikspieren trainen? Waarmee verbrand je nou de meeste calorieën? Met cardio of krachttraining? En waar moet je nou mee beginnen om het beste resultaat te boeken? Wij hebben hier het verlossende antwoord voor je!

Cardio of krachttraining?

Veel mensen denken dat je door veel kilometers hard te lopen meer calorieën verbrandt, dan dat je je spieren gaat trainen. Dit is niet waar. Hardlopen is heel goed om conditie op te bouwen en natuurlijk verbrand je hiermee calorieën, maar met krachttraining verbrand je meer.

Met krachttraining train je je spieren en je spieren worden groter. Hoe groter je spieren worden, hoe sneller je stofwisseling gaat. Als je stofwisseling omhoog gaat, verbrand je meer calorieën als je aan het trainen bent. Met krachttraining verbrand je dus meer.

Maar het allermooiste van krachttraining is: terwijl jij klaar bent met je oefening en op de bank aan het uitrusten bent, blijven je spieren werken. En val je dus af, terwijl je aan het chillen bent. Lees hier nog meer voordelen van krachttraining.

Eerst cardio of eerst krachttraining?

Ok, dus na je vast hardlooprondje even wat krachttraining doen. Nee, in tegendeel. Het beste resultaat krijg je wanneer je je focust op krachttraining en daarna cardio. Cardio kan je wel gebruiken in je warming-up. Voordat je dus gaat trainen warm je jezelf eerst vijf minuten op met cardio oefeningen.

Start dan je krachttraining en sluit daarna af met cardio. Wil jij alleen een paar kilo’s eraf? Dat krijg je dus het beste voor elkaar met krachttraining en níet met cardio. En als je denkt dat krachttraining alleen voor bodybuilders is, heb je het goed mis! Met krachttraining krijg je echt niet gelijk brede mannenspieren.

’s Ochtends of ’s avonds?
Wat is beter ’s ochtends of ’s avonds sporten?

Vindt je de sportschool helemaal niks?
Sporten zonder sportschool doe je zó!

En met deze items krijg je gewoon spontaan zin om te sporten!
Met deze items krijg je zin om te gaan sporten!

PHOTOCREDITS : WEIGHTLOSSSUCCES