SCIENCE SAYS: Als je DIT ontbijt val je sneller af

Heb je ontbeten vanochtend? Of heb je weer snel een banaan op de fiets gegeten? Wat is daar eigenlijk mis mee? En wat kan je het beste eten als je even een paar kilo eraf wil? Wij hebben even research voor je gedaan.

Is niet ontbijten slecht voor je?

Er wordt al jaren geroepen dat niet ontbijten slecht voor je zou zijn. Maar onderzoekers zijn hier nog helemaal niet over uit. Vroeger was het belangrijk dat je goed af omdat er vaker en meer fysiek werk werd geleverd. Het was daarom goed om genoeg energie te hebben voordat je begon met werken.

Inmiddels, werkt het grootste deel op een kantoor en daar heb je net was minder fysieke kracht voor nodig. Tot op de dag van vandaag wordt er nog onderzoek naar gedaan. Dus of het echt slecht is om niet te ontbijten is nog niet bewezen.

Wat kan je het beste ontbijten?

Wel kunnen de onderzoekers meer vertellen over wat je het beste zou kunnen eten, als je ontbijt. Namelijk haver. Als je met haver ontbijt heb je gedurende dag meer energie en minder zin om te snacken. Zo krijg je dus minder calorieen binnen. Daarnaast heeft haver nog zoveel meer voordelen. Pak de havermout er maar bij.

Tijd om toch maar eens wat haverrecepten te proberen
5 overheerlijke havermoutrecepten
7 gezonde ontbijtjes die je ’s ochtends kunt meenemen
11 tips waarmee je zonder moeite afvalt

 

PHOTOCREDITS COFFEE&CRAYONS