Stop met diëten en begin hier mee!

Na een maand lang snoepen en lekker eten in december, is het in januari tijd voor goede voornemens. Misschien een nieuw dieet? Of een sportschool abonnement? Niet nodig! Met deze tips kan het: nooit meer diëten. Dit worden je nieuwe voornemens:

Variëren

Varieer zoveel mogelijk. Eet vooral veel verschillende groentes en fruit. Op deze manier krijg je alle vitaminen en mineralen binnen die je nodig hebt voor belangrijke processen in je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan je energieniveau, metabolisme (verbranding) en dergelijke.

Stop met calorieën tellen

Calorieën tellen is niet nodig als je gewoon gezond eet. De ene dag krijg je iets meer calorieën binnen dan de andere dag en dat is helemaal geen probleem. Dit is juist goed voor je verbranding.

Luister naar je lichaam

Eet je omdat je honger hebt of omdat je het lekker vindt? Heb je wel echt honger of heb je misschien te weinig gedronken en is je lichaam uitgedroogd in plaats van hongerig? Als je goed leert luisteren naar de signalen die je lichaam geeft, zul je minder snel te veel gaan eten!

Gun jezelf ook eens iets

Een lekkere pizza, een stuk chocolade of een hamburger, soms mag je jezelf echt wel eens verwennen. Je wordt niet dik van een keer pizza eten of een koekje tussendoor, één keer per week een cheat meal mag best wel. Lees hier welke snacks je heel makkelijk zelf kan maken.

Minimaliseer alcohol

Alcohol maakt je moe en zorgt ervoor dat je verkeerde keuzes maakt en zo kan het gebeuren dat je toch nog even langs de shoarma tent loopt of een tosti naar binnen schuift voor het slapen gaan (en hierdoor heb je zin in ongezond eten na het stappen). Je lichaam kiest ervoor om altijd eerst de alcohol te verbranden omdat dit een gifstof is. Hierdoor komt de rest even op een lager pitje te staan. De verbranding van al het andere dat naar binnen is gegaan die dag, wordt onderdrukt. Daarnaast rooft alcohol belangrijke vitaminen en mineralen, zonde! Ook hier geldt, cheaten mag af en toe best. Als je twee glaasjes per week drinkt is dit prima. Of je kan gaan voor een dry january, want dat heeft veel voordelen.

Planning en organisatie

Zorg altijd voor een goed gevulde koelkast en zorg dat je tas vol zit met (gezonde) snacks. Denk bijvoorbeeld aan nootjes en fruit. Je weet namelijk nooit hoe de dag zal lopen!

Blijf bewegen

Eens per week een work out is aan te raden (maar vaker hoeft eigenlijk niet eens!). Daarnaast kun je in het dagelijks leven ook een aantal dingen veranderen, pak bijvoorbeeld vaker de fiets of loop een keer naar je werk. Neem ook de trap in plaats van de roltrap als je op het station bent. Bij een zittend beroep doe je er goed aan om elk uur even vijf minuten te lopen. Dit is goed voor je doorbloeding, je houding en je concentratie!

Liefs, Cil

SCIENCE SAYS:
> Iedere dag kaas eten is GOED voor je!

Wat ontbijt jij in de ochtend?
Volgens een voedingscoach is dit het slechtste wat je kan eten ‘s ochtends

Langer haar krijgen?
Eet dan deze etenswaren