Tips & tricks om het langer vol te houden op de loopband

Hardlopen op de loopband is misschien wel een van de saaiste workouts ooit. Je telt weliswaar af totdat je eindelijk mag stoppen met rennen. Maar nu je er toch al opstaat kun je het maar beter langer volhouden ook. Hardlopen is namelijk wel een van de beste manieren om af te vallen. Zo kan jij het langer volhouden op de loopband:

Verander van snelheid

Geen wonder dat je het snel zat bent als je 15 minuten alleen maar op hetzelfde tempo rent. Verander daarom van snelheid door middel van intervals. Ren de eerste vijf minuten op een rustig tempo en bouw het steeds op.

Lopen

Je kunt het langer volhouden als je gaat lopen op de loopband. Je denkt misschien ‘maar zo val ik toch niet af?’ Je moet wel de hellingsknop omhoog gooien. Zo loop je dus eigelijk een hoge berg op. Gebruik ook hierbij intervals.

Let op je ademhaling

Inplaats van dat je eraan denkt dat je nog vijf minuten moet, kun je je beter focussen op je ademhaling. Hierdoor wordt je rustig en kun je het langer volhouden.

Luister je eigen muziek

Door oortjes in te doen en naar je eigen muziek te luisteren vind je het rennen een stuk minder erg. Ook wordt je niet afgeleid en kun je makkelijk tien minuten langer rennen. Maak dus snel een Spotify account aan!

Kijk naar de favoriete serie

Dit kun je doen door bijvoorbeeld Netflix op je mobiel te downloaden. Zo kun je dus via je telefoon je favoriete serie te kijken. Hierdoor ben je gefocust op je serie en niet op het rennen.

WIL JE MEER FITNESS TIPS?
Deze fitness trends maken sporten een STUK leuker
Sporten zonder sportschool doe je zó!
Sport je hard, maar val je niet af? Dit kan de reden zijn!