Zo gebruik je dus droogshampoo

Het maakt je haar in een handomdraai weer lekker fris en het scheelt zo veel tijd in de ochtend. Droogshampoo is echt een wondermiddel. Je haren wassen onder de douche duurt meestal veel te lang. Dat kan je in de avond dan weer doen, het is trouwens ook veel beter om in de avond te douchen. Als je je nog niet hebt gewaagd aan het gebruik van droogshampoo moet je dit zeker eens proberen. Wij hebben hier de tips voor jou als beginner maar ook voor degene die al veel langer de wonderen van droogshampoo kennen!

First things first

Voor de beginnelingen onder ons wat betreft droogshampoo, eerst even dit: je hebt droogshampoo’s in sprayvorm, poedervorm en zelfs in schuimvorm. Wanneer je wil denken aan het milieu, is een droogshampoo in poedervorm de beste optie. Je doet een beetje van je droogshampoo (welke vorm dan ook) in je haar, met name bij je kruin, daar is je haar meestal het vettigst. Laat het even intrekken totdat je het niet meer ziet zitten. Heb je te veel van de droogshampoo gebruikt en zie je dit nog op je kruin nadat het grootste gedeelte wel is in getrokken? Borstel de droogshampoo dan naar je punten toe uit. Je haren zijn nu weer fris en het zal er gedurende de dag ook mooi schoon uitzien, zonder dat je het gewassen hebt. Blijf zo veel mogelijk van je haar af om te voorkomen dat je haar weer vettig wordt.

Op droog of nat haar?

Misschien heb je wel eens gehoord of gelezen dat je droogshampoo ook op nat haar aan kan brengen of dat dit zelfs beter is. Dat is niet zo! De naam zegt het eigenlijk al: je kan droogshampoo alleen op droog haar aanbrengen, alleen dan heeft het effect. Het talkpoeder dat in de droogshampoo zit, neemt overtollig vet alleen goed op als je haar droog is.

Volume creëren

Wanneer je droogshampoo in je haren wil aanbrengen, maar je niet zo veel volume hebt in je haar, kan je dit wel voor elkaar krijgen met droogshampoo. Gebruik iets minder van de droogshampoo dan dat je normaal doet, dan creëer je wel het volume dat je wil bereiken.

Spray van onderaf

Soms kan droogshampoo er voor zorgen dat er een witte waas achter blijft op je haren. Je wil natuurlijk juist dat je haar er schoner en frisser uitziet na het gebruik van je droogshampoo. Spray onderaf om die gekke waas te voorkomen. Easy!

Sneller in de ochtend

Wanneer je in de avond al weet dat het de volgende ochtend krap gaat worden qua tijd en je nu ook geen tijd hebt om je haren te wassen, doe dan een beetje droogshampoo in je haar voordat je gaat slapen. Het zal intrekken in de nacht terwijl je slaapt en wanneer je ’s ochtends opstaat, borstel je het het weer gewoon uit.

 

Geen idee welke droogshampoo jij nodig hebt?
> Dit zijn de best beoordeelde droogshampoo’s 

Lees hier nog meer over de voordelen van droogshampoo.

Lees hier meer over droogshampoo:
De meest gemaakte fouten met droogshampoo
8 hacks om je droogshampoo optimaal te gebruiken
DIY: Droogshampoo maken

 

PHOTO CREDITS: MADISONBEER