Zó herken je een fake designer bag

Altijd goed om te weten wanneer je een designer bag bijna blindelings kan onderscheiden van een goede nepperd. Helemaal als je niet vies bent van een goede vrijmarkt of een fanatieke online- vintage-hunter bent. Je weet immers nooit waar het vandaan komt.

Zó herken je een fake designer bag

1. Stitches
Een van de dingen waar je een fake designer bag aan herkent zijn de details. Bij een ‘echte’ zul je geen losse draadjes of stiksels vinden. Het stikwerk moet gewoon perfect zijn.

2. Do a hardware check
Ritsen en gespen horen allemaal exact dezelfde kleur te hebben (tenzij het echt zo hoort zoals bij een Chloé tas). En test of de rits soepel beweegt. Niet? Grote kans dat ie fake is.

3. Smell it
You can’t fake leather. Ruikt het naar plastic of lijm? Dan heb je te maken met een sorry-I-am-fake- bag. (Ken je deze échte van Stella McCartney al?).

4. Label check
Bekijk het label goed, dit gaat namelijk nog weleens verkeerd bij een nepperd. Hangen er losse draadjes en/of pluisjes aan? Then you better leave it there. Is er geen Chanel logo aan de binnenkant van de tas te bekennen? En is ‘Made in France’ ook zoek? Dan is het een dikke nee.

5. Be realistic
Is de tas bizar betaalbaar? Rethink. Voor 50 euro zal het zeker geen Isabel Marant zijn.. (en in deze designer bags kun je het beste investeren).

6. Chanel or no Chanel
Pak de tas er eens goed bij en check wat er op de sluiting staat, is het ‘OO’ in plaats van ‘CC’? Foute boel. Lekker laten liggen…

READ NEXT
Designer items voor een prikkie
Designer Vintage, waar vind je nou die topstukken?
Geheimen van vrouwen die mooi verouderen

Photo credits: designervintage