Zo houd je je bikini zo lang mogelijk mooi!

Heb je een fortuin uitgegeven om er deze zomer zo fashionable mogelijk uit te zien op het strand? Of heb je juist bespaard en is de kwaliteit van je bikini daarom niet om over naar huis te schrijven? (Heb je nog geen bikini gekocht en ben je op zoek naar een beetje inspiratie? Deze bikini past het beste bij jouw figuur. Als je extra voorzichtig met je badkleding omgaat kun je er zo lang mogelijk plezier van hebben! De kleur kan vervagen of hij slijt (té) snel, maar wij hebben de tips zodat je niet opeens met een onbedoelde ombre bikini-top rondloopt.

1. Kijk naar de stof

Als je zeker wilt weten dat je bikini langer dan een seizoen mee gaat, dan is het goed om naar de stof te kijken waarvan de bikini is gemaakt. De stof kan namelijk het verschil maken. Als je bij de bikini een soort glans in de stof ziet, kan het zijn dat de stof niet goed is afgewerkt. Bij een hoge kwaliteit bikini is de Lycra stof extra geweven, bij een lage kwaliteit is dit niet zo. Hierdoor zal je bikini dus veel sneller slijten. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn aangezien er veel bikini’s worden gemaakt met een extra glans laagje, maar je kunt er in ieder geval rekening mee houden!

2. Het wassen

Eigenlijk kun je je bikini het beste zo min mogelijk wassen. Maar vind je het toch niet zo’n fijn idee om hem na de zwemsessie met je kleine nichtje de volgende dag weer aan te trekken? (Aha, daarom was het water dus zo lekker warm…). Was hem dan met de hand! Het is sowieso een goed idee om hem na het dragen gelijk even met koud water af te spoelen. Zo ontdoe je ’m alvast van zout, chloor en die venijnige zandkorrels. Probeer hem vervolgens niet uit te wringen, om te voorkomen dat het elastiek z’n rek verliest. Oeps, daar gaat je broekje… aan het einde van het bikini-seizoen mag je hem dan eindelijk eenmalig in de wasmachine gooien (niet warmer dan 30 graden) Woehoe!

3. Het drogen

Een bikini is gemaakt van een sneldrogende stof, dus het is daarom geen must om ’m uit te wringen, liever niet eigenlijk (zie tip 1). Laat hem rustig liggend drogen op een plek waar hij goed uit kan druppelen, bijvoorbeeld in je badkamer. Als het warm weer is kun je je bikini natuurlijk ook buiten neerleggen. Zolang je hem maar niet direct blootstelt aan de zon omdat ’ie anders zal verkleuren (ook zo zonde).

4. Pas op met zonnebrandcrème

Ben je op vakantie en ga je eerst lekker uitgebreid ontbijten voordat je je in de zon vestigt (en niet meer zal verroeren voor de rest van de dag)? Smeer je dan goed in en laat het rustig intrekken voordat je je bikini aantrekt. Sommige zwemstoffen zijn, al zou je denken van niet, geneigd om te verkleuren als ze in aanraking komen met zonnebrandcrème. Ongeveer een half uurtje later kun je je bikini (of badpak) aantrekken.

5. Chloor

Geen tijd om te zonnen omdat je té druk bent met het trekken van baantjes in het zwembad? In de meeste zwembaden zit chloor en daardoor kan je badkleding snel verkleuren, zeker in combinatie met de zon. Weet je van tevoren dat je een uitgebreide zwemsessie gaat houden? Trek dan niet je mooiste zwemkleding aan, maar bewaar je favo bikini voor tijdens de minder actieve gedeeltes van je warme dag! Waar is die gespierde badmeester nou? P.S. Vraag je je af of je wel bruin genoeg bent? Aan de hand van deze tips lijk je bruiner!

Je favoriete bikini kan wat over je persoonlijkheid zeggen
>Dit zegt je favoriete bikini over je persoonlijkheid

Heb je wat grotere borsten?
>Leuke en betaalbare bikini’s voor grote borsten

En zo shop je bikini’s online zonder dat je ze hoeft te ruilen
>Zo shop je bikini’s online die ook nog eens passen