Zo kom je erachter welke kleur blond jou perfect staat

Misschien heb je van jezelf al blond haar, of wil je als brunette wat lichter gaan. Maar welke kleur staat jou het beste? Want blond is niet gewoon blond. Daar heb je zoveel verschillende varianten voor. Ook als je als blondine wat donkerder wil, kan je kiezen voor een donkerblonde tint. Maar waar moet je opletten? Hoe weet je nou welke kleur jou het beste staat? Wij hebben drie tips, zodat jij hier heel makkelijk achter kan komen.

1. Kijk naar je huidskleur

Lichte huid
Als je een lichte huid hebt, vind je het misschien spannend om je haar nog lichter te maken. Bang om nog bleker te worden. Maar daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Of het nou platinum blond is of juist wat romiger, het staat jou goed. Het enige nadeel, deze kleuren kosten wel het meest geld en tijd. Je moet het namelijk goed blijven onderhouden. Als je je haar gaat blonderen moet je er ook voor zorgen dat je je haar goed verzorgd. Bleken is namelijk erg slecht voor de conditie van het haar.

Een makkelijkere optie zijn dan highlights. Kies voor platium, honing en goudblonde highlight. Liever wat donkerder? Kies dan voor goudkleurige highlights met beige en zandkleurige kleuren.

Medium huid
Jij hoeft je nergens druk om te maken. Want eigenlijk staat iedere kleur blond jou mooi. Denk aan platinum, honing en asblond. Ga voor een blonde kleur die net één of twee tinten lichter is dan je huid. Je kunt hierin dan wat warmere tinten in toevoegen zoals goudblond. Zo wordt je haar niet al te licht.

Olijfkleurige huid
Vraag bij een olijfkleurige huid voor ombre in een mix van honing en chocolade. Dit zal jou echt prachtig staan.

Donkere huid
Houdt in je hoofd dat licht haar nog lichter lijkt bij iemand met een donkere huid. Ga daarom niet voor gebleekt blond, maar meer voor een wat donkere kleur blond zoals honing, beige of karamel. Je kan dan altijd nog highlights toevoegen in een lichtere kleur.

2. Kijk naar de kleur van je ogen

Lichte kleur ogen
Bij vrouwen die lichtblauwe of lichtgroene ogen hebben staat een lichte kleur blond mooi.

Donkere kleur ogen
Als je donkere kleur ogen hebt, zoals grijs of bruin, dan kun je beter gaan voor een wat warmere kleur blond.

3. Kijk naar de conditie van je haar

Als je van jezelf donker haar hebt en je dan opeens naar heel licht gaat, kan dit de conditie van het haar verslechteren. Het is daarom goed om te kijken naar de conditie van je haar en hier iets aan te doen voordat je gaat verven. Dit kun je doen door een goede shampoo of conditioner te gebruiken die je haar sterker maken. Of je kunt een haarmasker gebruiken (zie hier de beste haarmaskers). Als je haar hier niet beter van wordt, kun je beter een warmere kleur blond nemen zodat je haar niet zo beschadigd wordt.

Nu je een blondine wordt
Do’s en don’ts bij blond haar
Deze kleuren staan een blondine het beste
Zo houd je je blonde haar écht blond

PHOTOCREDITS MIKUTAS