Zo kom je het snelst van je spierpijn af

We weten allemaal dat sporten goed voor ons is en de meesten van ons zouden het ook vaker willen doen. Het geeft je energie, maakt je vrolijk en resulteert in een killer body. Máár spierpijn is minder fijn! Als je een beetje spierpijn hebt, is dat wel een teken dat je echt gepresteerd hebt, maar twee dagen lang de trap niet opkomen, dat willen we niet. Vandaag geven we je effectieve tips om de spierpijn te verminderen.

Drink kersensap

Sowieso is veel drinken al goed om te doen. Het zorgt ervoor dat afvalstoffen uit de spieren wordt afgevoerd. Maar wat misschien nog beter is, is kersensap. Hierin zitten antioxidanten die een ontstekingsremmend effect hebben. Drink de kersensap wel voordat je gaat sporten. Het voorkomt alleen dat je spierpijn krijgt.

Drink koffie

Ja, de koffie die je ’s ochtends drinkt zorgt er niet alleen voor dat je een beetje wakker wordt, het voorkomt dus ook spierpijn! Cafeïne vermindert de spierpijn en het zorgt ook nog eens voor meer uithoudingsvermogen. Hallelujah.

Neem een koud bad

Sorry, not sorry. Stap na het sporten in een koud bad of onder de koude douche als je geen bad hebt. Door de temperatuur van het water knijpen je bloedvaten samen. Als je er dan weer uitstapt gaan de bloedvaten weer wijder openstaan. Dat heeft effect op de doorbloeding en vermindert of voorkomt zelfs spierpijn.

Voeg magnesium toe aan je bad

Dat in bad gaan op verschillende manieren goed voor je kan zijn, klinkt bij ons als muziek in de oren. Want er zijn toch zeker ergere dingen.. Door wat bitterzout aan je bad toe te voegen, wordt je spierpijn verminderd. Dit is dus een gouden tip na een zware work-out of als je een griepje te pakken hebt. Lees er hier alles over.

Eet genoeg eiwitten

Wat erg belangrijk voor je spierherstel is, zijn eiwitten. Kom je eiwitten tekort? Dan kun je dit aanvullen door bijvoorbeeld eiwit shakes te drinken. In brood, rijst, pasta, peulvruchten, noten en paddenstoelen zitten veel plantaardige eiwitten. In vlees, vis, melk en ofcourse in eieren zitten veel dierlijke eiwitten. Daar kan je dus ook extra van proberen te eten na je work out. Bekijk hier een recept!

Plan een dagje sauna

Niet alleen lekker, maar ook effectief. Een dagje sauna werkt supergoed tegen die helse spierpijn. De doorbloeding wordt er veel beter van waardoor je spierpijn weg zal trekken. En hier nog 5 redenen waarom je dit weekend naar de sauna wil gaan.

Laat je masseren

Misschien klinkt een massage niet heel verleidelijk als je spierpijn hebt, maar het werkt wel! Massages voorkomen ontstekingen en daardoor worden de afvalstoffen ook weer goed afgevoerd in je lichaam. Kijk je lover dus nog maar een keer lief aan…

Heb je nog weinig zin om te sporten?
Dit is de enige sport die je in de winter wil uitoefenen

Multitasken op je werk? Het kan:
> Sportoefeningen die je op je werk kan doen

Je hoeft dus eigenlijk minder vaak te sporten dan je zou denken:
> Zo vaak moet je sporten om gezond te blijven

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK