Het seizoen van de strapless bh is er weer

De zomer mag dan wel zo goed als voorbij zijn, maar onze schouders mogen nog steeds gezien worden! Wat dacht je van een mooie off shoulder jurk tijdens een avond uit of een trui die nog wat van je schouders onthult? Het is natuurlijk het allermooist als je schouders dan ook echt bloot zijn, zonder zichtbare beha-bandjes. Maar een goede strapless beha vinden is vaak lastiger dan een gewone beha vinden. Terwijl dat al een hele klus kan zijn. Zo vind je wel snel en gemakkelijk een goede strapless beha:

Voorkom afzakken

Hoe vervelend is het als je je beha continu omhoog moet trekken? Daarnaast staat het totaal niet charmant. De eerste regel die je moet onthouden is deze: kies een beha met een breedtemaat kleiner dan dat je normaal gesproken draagt. Zonder schouderbandjes worden de cups natuurlijk alleen aan de achterkant vastgehouden, daarom is het fijn als je beha nog op deze manier strak genoeg zit. Mocht je beha toch nog afzakken, lees dan deze tip eens.

Bevestig je beha bij het juiste haakje

Draag je beha altijd (ook gewone beha’s) eerst op het meest losse haakje. Als de beha na een tijdje uitrekt in de breedte, kan je hem nog een haakje strakker doen. Als je de beha meteen op het meest strakke haakje vastmaakt, kan je dit niet meer doen, en dat is zonde!

Kies de goede maat

Om erachter te komen of je beha de goede maat heeft, doe je je arm achter je rug en gebruik je je duim om de band van de beha op je rug van je rug af te trekken. Je zou de beha maximaal iets meer dan een centimeter van je rug af mogen trekken. Als het meer is dan een centimeter is de beha in de breedte te ruim.

Voorkom dat je beha gaat gapen

Je wil natuurlijk ook niet dat de cups van de beha gaan gapen aan de bovenkant, dat is heel vervelend en staat niet mooi. Om erachter te komen of dit niet gaat gebeuren, check je of de haakjes plat zitten op je rug als je de beha aan hebt. Als dit niet zo is, is de kans groot dat de beha wel gaat gapen.

Is de off shoulder trend niets voor jou, maar vind je lace up tops of truien wel leuk?
> Daar kan je het best deze beha onder dragen.

Meer over borsten:
8 redenen waarom kleine borsten fijn zijn!
Dit draag je als je grote borsten hebt
Maskertjes voor je borsten? Ze bestaan echt!

 

PHOTO CREDITS: JOLIE LOT