Waarom we ons haar allemaal verkeerd borstelen

We zijn best wel gesteld op onze haren. Of ze nu kort zijn of lang, we willen dat onze hairdo altijd goed zit. Eigenlijk het liefst zoals Beyoncé, maar dat gaat niet lukken omdat we geen eigen kapper (overigens ook geen eigen visagist) hebben.

Hoe fijn zou het dan ook zijn als er een hairdresser was die iedere ochtend je haar voor je doet? Helaas is dat niet het geval, probleempje met de bankrekening en die sterrenstatus… Daarom zorgen we er met onze eigen tools voor dat ons haar zo perfect mogelijk zit en zijn we altijd op zoek naar de beste tips. Maar wat blijkt nu? We borstelen ons haar allemaal verkeerd!

Haarspecialist Craig zegt dat het belangrijk is om je haar extra aandacht te geven als het nat is en je de klitten eruit probeert te kammen. Wat we dus allemaal verkeerd doen? Ons haar van boven naar beneden aan een stuk door kammen.Craig zijn woorden: brushing your hair from top to down is a big NO.

Van onder naar boven

Het is de bedoeling dat je eerst stukken aan de onderkant borstelt en daarna de bovenkant van je haar. Dit is echt veel beter! Begin dus bij je punten met borstelen in plaats van vanaf je haarwortels. Dit is een stuk beter voor je haar, dus al voelt het raar, kan je dit advies toch beter wel opvolgen.

Als je vanaf boven begint met borstelen komen alle klitten aan de onderkant te zitten en breekt je haar vaak af. Je kan dus beter net iets boven de punten beginnen met borstelen en zo langzaam naar boven borstelen. Heb je grote klitten in je haar zitten? Trek dit dan eerst een beetje uit elkaar en borstel het daarna uit. Zo voorkom je dat je een hele pluk haar uit je hoofd trekt.

TIP: Craig raadt je aan om als je een borstel gebruikt om de klitten eruit te kammen, dan de tangle teezer te gebruiken!

READ NEXT
Zo ziet je haar er 3x dikker uit
Deze haarolie maakt jouw haar gezond en sterk
5 natuurlijke manieren om je haar sneller te laten groeien
Dit is de reden waarom je in de herfst last hebt van haaruitval