Zo houd je je witte broek de hele dag wit

Witte broeken zijn natuurlijk een lust voor het oog. Maar stiekem zijn ze een hel om te dragen. Vaak heb je ‘m nog geen 10 minuten aan of er zit alweer een vlek op. En hoe je het voor elkaar hebt gekregen? Geen idee!

Maar witte broeken zijn nou eenmaal alleen mooi als ze écht wit zijn. Daarom hebben wij de ultieme survival guide samengesteld… Dankzij deze tips kun jij je witte broek wit houden, de hele dag!

Lange jas

Draag je een witte broek… Dan zou je standaard voor een lange jas moeten gaan. En hoe langer de jas, hoe beter jouw witte broek beschermd is tegen gevaarlijke vlekkenmakers van buitenaf.

Hands off

Veel van ons hebben de neiging om onze broeken, wit of geen wit, als tissue te gebruiken. Je kent het wel… Je hebt iets gegeten of even je handen gewassen en er is geen handdoek in de buurt… Daarna veeg je vaak ongemerkt je handen af aan je broek. Sowieso natuurlijk niet echt fris, maar zeker bij een witte broek is het een echte no-go! Als je je handen blijft afvegen aan je witte broek weet je in ieder geval zeker dat er vlekken op komen.

Kijk achterom

We weten dat je in het leven natuurlijk altijd vooruit moet blijven kijken. Maar misschien is het bij het dragen van een witte broek toch handig dat je even achterom kijkt voordat je ergens gaat zitten. Voor je het weet loop je met een onverklaarbare vlek op je kont… (en dat willen we liever niet).

Vooraf opmaken

Make-upvlekken zijn gemaakt voor je het doorhebt en je krijgt ze er niet gemakkelijk uit (en hier lees je meer over de beste manieren om vlekken te verwijderen). Vooral tijdens het opmaken kan er nog wel eens iets op je kleding terechtkomen. Maak je daarom op voordat je je aankleedt, of trek een badjas aan als je je op gaat maken.

Voedsel om te vermijden

Deze etenswaren kun je beter zo veel mogelijk vermijden tijdens een ik-draag-een-witte-broek-dag:

  • Eten met sauzen. Spaghetti Bolognese is natuurlijk lekker, maar iedereen weet dat het eten van een bord met rode saus (zonder te morsen) een uitdaging is… Dus die kun je beter overslaan als je je witte pantalon draagt.
  • Rood fruit. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ willen wij nog maar eens duidelijk maken dat je rood fruit beter kunt laten staan…
  • Rode wijn. Ook al weten we dat je na een paar wijntjes knapper bent (ja dat is bewezen!), is rode wijn ook een gevaar voor je eigen outfit. Al helemaal aan het einde van de avond.
  • Soep. Je weet vast wel wat we bedoelen: met de lepel vlak voor je mond nog even blazen zodat je je tong niet verbrandt. En vervolgens ligt de soep op je schoot. Bewaar dat soepje dus liever voor de volgende dag!

Houd hier rekening mee bij het dragen van een witte jeans:
> Do’s and don’ts voor het dragen van een witte jeans

En zo bestrijd je die foundationvlek in je kraagje:
Zo krijg je je witte kraag weer wit!

Hiermee krijg je je witte sneakers ook weer stralend wit:
> Zo krijg jij je schoenzolen weer stralend wit

PHOTO CREDITS: MICHELLE BRUIN