Zo kom je voor altijd van je gespleten haarpunten af

Heb jij ook zo’n intense haat aan gespleten haarpunten? Maar wil je ze niet laten knippen, omdat je haar nog niet lang genoeg is en je het nog wilt laten groeien. We’ve all been there.

Jammergenoeg zit er voor gespleten haarpunten niets anders op dan ze te knippen. Hoewel een goede verzorging een must is om gezond haar te krijgen, kan het zelfs gespleten haarpunten niet meer redden.

Dus knip die dode puntjes eraf en begin met een schone lei, want door deze tips kun je je volgende kappersbezoekjes uitstellen en je haar dus langer laten groeien!

Shampoo

Droog haar kan leiden tot gespleten haarpunten, dus kun je het beste bezuinigen op de hoeveelheid shampoo die je gebruikt. Vooral als je krullen hebt. Vrouwen met krullend haar hoeven niet meer dan twee keer per week shampoo te gebruiken. Als je haar wat vetter begint te raken spray je er gewoon wat droogshampoo in en draai je het in een knappe banana bun.

Conditioner

Gebruik je al conditioner? Top. Voeg ook een haarmasker toe aan je douche-routine. Er bestaan zoveel producten op de markt die je haar hydrateren. En haren die lekker verzorgd zijn krijgen ook minder snel last van gespleten haarpunten.

Kammen

Neem ook eens je haarborstel onder de loep, want het kan niet alleen de reden zijn dat je haar vet wordt, maar ook voor dode punten zorgen. Kies een borstel met een kussentje en flexibele haren. Wees voorzichtig met hard plastic borstels, want die kunnen er namelijk voor zorgen dat je haar door het trekken beschadigt wordt. Tenslotte is het heel belangrijk dat je tijdens het kammen altijd aan de puntjes begint en je zo voorzichtig naar boven werkt. Bij je wortels beginnen met kammen zorgt voor onnodig veel haar verlies.

Verzorg je haar met liefde

Vrouwen met krullend haar zouden het liefst helemaal nooit een borstel gebruiken. Toch is het voor die dames een goed idee om een grove borstel in de douche te hebben. Terwijl je aan het douchen bent, smeer je conditioner in je haar en borstel je de klitten er zo uit!

Vrouwen met stijl haar mogen de hele dag door hun haar borstelen. Door je haar te borstelen, verspreid je de natuurlijke oliën die je haar (en dus je ook je haarpunten) beschermen.

Gebruik zo min mogelijk hitte op je haar

Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van een föhn of stijltang. Deze hulpmiddelen veroorzaken gespleten haarpunten. Met de zomer in zicht hoef je die föhn ook helemaal niet meer te gebruiken! Je kunt je haar dan op laten drogen aan de lucht.

Handdoek gebruiken

Hoewel je denkt dat je haar natuurlijk laten opdrogen beter voor je haar is, kan je zo nog steeds je haar beschadigen. Een gewone badhanddoek is te grof voor je natte en kwetsbare haren. Gebruik daarom in het vervolg een oud t-shirtje of een microfiber handdoek  om je haren te drogen. Deze zijn beide gemaakt van een zachtere stof wat dus minder frictie veroorzaakt met je haar.

Je kussensloop

Tijdens het slapen ben je constant aan het draaien en dit is niet goed voor je haar. De katoenen stof van je hoofdkussen verwijdert niet alleen de moisture uit je haar maar creëert ook nog eens heel veel frictie. Wat voor gespleten haarpunten kan zorgen. Kies in plaatst daarvan voor een kussensloop van zijden. Het is een stukje duurder, maar zeker de investering waard. Het is niet alleen goed voor je haar, maar ook voor je gezicht. Doordat je gezicht op een zijden kussen midden frictie heeft, krijg je minder last van rimpels!

Deze trucjes zijn hair savers
WHAT!? Deze haarborstel meet de gezondheid van je haren!
Dé tips om volume in je haar te krijgen
Zo krijgen je droge haarpunten weer nieuw leven

PHOTO CREDITS : JOLIELOT