Insiders tip: How to dress like a New Yorker!

Nu NYFW in volle gang is kunnen wij wel zeggen dat we hier in Amsterdam toch wel een beetje jaloers zijn als ons weer een zeer fijne streetstyle foto om de oren vliegt. Zo kunnen ze daar aan de andere kant van de wereld wel goed stalken, en daarom hebben we hier de gouden tips over hoe je je moet kleden als een echte New Yorker. Heb je trouwens altijd al eens New York willen bezoeken? Dat kan!

[show_shopthepost_widget id=”1018621″]

1. Leather jackets all season long
Eigenlijk het enige jasje dat je ooit nodig zult hebben. Het klimaat in New York is te vergelijken met dat van Nederland. Al zijn de zomers wel iets warmer, en de winters kouder. Daarom draag je in de winter een mooi fur gilet over je leather jacket (zoals deze onder de 100 euro!), en in de zomer zul je hem goed kunnen gebruiken tijdens de regenbuitjes.

[show_shopthepost_widget id=”1018645″]

2. Statement shoes
Denk Leandra Medine van ManRepeller. Hoe opvallender, hoe beter. Wedden dat je met deze statement shoes binnen de kortste keren door een van de vele straatfotografen op de kiek wordt gezet?

[show_shopthepost_widget id=”1018717″]

3. Wear black
Weet je niet wat je aan moet trekken? Ga voor zwart, dan zit je namelijk al-tijd goed!

[show_shopthepost_widget id=”1018765″]

4. Investeer in een it bag
Oké, toegegeven: het is een hele smak geld in een keer. Maar het is het zó waard. Daarnaast maak je het jezelf ook heel makkelijk omdat je nooit meer in de stress zit over welke tas je mee moet. Je doet namelijk in ieder geval twee seizoenen met deze prachtige tas. Kies daarom wel voor een exemplaar die bij alles past.

[show_shopthepost_widget id=”1018795″]

5. Accessoires
Koop een ketting die overal bij past en het gehele seizoen zal dragen. Of ga je liever voor een opvallendere armband? Ben je op een budget? Koop dan een nieuwe sjaal, riem of een leuke hoed, zo upgrade je je outfit zonder dat het je veel kost.

6. Treat yo self!
Ben je een druk bezet persoon? Zorg dat je regelmatig wel tijd maakt voor jezelf. Mani- en pedicure’s kosten in New York niks, helaas is dat in Nederland iets anders. Maar met deze tip zien je nagels er altijd goed uit (en het kost je niks extra’s). Neem elke dag een frisse douche en zorg ervoor dat je haar altijd goed zit.

[show_shopthepost_widget id=”1018843″]

7. Iconic eyewear
Vergelijkbaar met puntje 4, is een zonnebril ook zeker een item om in te investeren. En deze draag je zeker niet alleen in de zomer, maar ook tijdens de zonnige winterdagen. Je kunt er dus zeker een jaar mee doen! Door je dagelijkse gebruik is hij het dubbel en dwars waard. Geen geld voor een duur exemplaar? Dan is dit een hele goede vervanger!

8. Zelfvertrouwen
Als je outfit in orde is, je goede schoenen aan je voeten hebt, een mooie tas om je arm en een fijne bril op je neus, is dit het laatste beetje wat jouw look als echte New Yorker af maakt. Fake it till you make it!