Loop je hard, maar val je niet af? Probeer dan deze tricks!

Ben jij in januari ook weer begonnen met sporten? Had je verwacht dat de kilo’s eraf zouden, maar zie je nog geen verschil? Ben je net zo lekker bezig!  Wij hebben daarom de tricks om meer af te vallen met hardlopen!

Varieer het tempo

Het is bewezen dat interval trainingen effectiever zijn dan gewoon uptempo hardlopen. Varieer daarom van tempo. Ga de eerste vijf minuten helemaal tot het uiterste en jog daarna vijf minuten verder. Herhaal dit 4 à 5 keer en je zult zeker resultaat zien!

Ren langer

Dit is misschien niet de manier die je wilt horen, maar het werkt wel. Wist je dat je met 5 minuten rennen al 45 calorieën verbrand? Probeer dus iedere keer net iets langer te rennen. Blijf jezelf uitdagen!

Gooi die knieën omhoog

Als je aan het hardlopen bent, kun je ook een interval doen met je knieën. Probeer 1 minuut lang alleen maar met je knieën omhoog te rennen. Ren daarna één minuut weer normaal en herhaal dit dan 10 à 15 keer.

Doe verschillende cardio

Je kunt inplaats van rennen ook een keer gaan fietsen of zwemmen. Dit is ook heel goed om gewicht te verliezen! Als je een abonnement bij de sportschool hebt, kun je gebruik maken van een roei apparaat. Of ga een keer bootcampen!

Sla nooit krachttraining over

Als je alleen maar cardio doet is de kans klein dat je afvalt. Door krachttraining verbrandt je namelijk veel meer! Sla dus nooit krachttraining over en geef je spieren de tijd om aan te sterken.

 

WIL JE MEER TRICKS WETEN OM AF TE VALLEN?
Hardlopers opgelet: zoveel km moet je lopen om af te vallen
Ideale ontbijtje als je wilt afvallen
Sporten en afvallen? Hier de tips!