5 bizar lekkere popcorn recepten voor bij je film

Vandaag is de herfst officieel ingegaan! Dat betekent lekker binnen blijven en nog meer films en Netflix kijken dan dat je al deed. Doe je dit ook het liefst met een lekkere snack erbij? Popcorn bijvoorbeeld? Dit is wat ons betreft wel echt de allerbeste snack ever voor tijdens een filmavond. We kennen de gewone zoete en zoute popcorn nu onderhand wel, maar er zijn ook genoeg andere lekkere variaties! En je kunt het zelf gemakkelijk maken. We hebben de vijf lekkerste popcorn recepten voor je op een rijtje gezet.

Make it pop

Je laat de zakken kant-en-klare popcorn lekker in de supermarkt liggen deze keer, maar je gaat wel op zoek naar de zakken maïskorrels. We gaan het wel écht helemaal zelf maken! Gebruik olijfolie om mee te bakken en koop hiernaast de ingrediënten van één (of meerdere) recepten hieronder. Je kan ook kokosolie gebruiken.

1. Dark chocolate sea salt popcorn

 

Chocolade-fans opgelet! Dit is de perfecte combinatie van de twee beste snacks op aarde.

Ingrediënten voor vier personen

– 2 eetlepels olie naar keuze
– een kop maïskorrels
– 80 gram pure chocolade gesmolten
– een snufje zeezout

This is how you make it

Leg een bakplaat klaar en leg hier bakpapier op. Zet een grote pan op het vuur en zet de temperatuur op gemiddeld. Doe een laagje olie in de pan en gooi de maïskorrels erbij. Schud de pan voorzichtig en laat de maïs goed poppen. Zet het deksel na een tijdje scheef zodat de stoom kan ontsnappen. Maak ondertussen de chocolade klaar, smelt het in een pan met een heel klein beetje water. Blijf de pan schudden tot de meeste maïs in popcorn is veranderd. Haal de pan van het vuur en leg de popcorn op het bakpapier op de bakplaat. Giet de gesmolten chocolade over de popcorn en gooi er ook een snufje zeezout overheen naar smaak. Laat de popcorn zo’n 30 minuten staan zodat de chocolade kan stollen. Je kan het eventueel ook eventjes in de koelkast zetten zodat het sneller gaat. Wil je het nog beter maken? Dan kan je er ook karamelsaus overheen doen. We hebben hier ook een té lekker recept voor hot chocolate en voor een chocolade cake, om de chocolade bom af te maken.

2. Kaas popcorn

 

Gek op kaas? Dan wil je dit proberen.

Ingrediënten voor twee personen

– een halve kop maïskorrels
– een eetlepel olie (kokosolie of olijfllie)
– 1/4 kop fijne Parmezaanse kaas
– een halve citroen
– (zee)zout en peper
– fijn gemalen rozemarijn

This is how you make it

Zet een grote pan op het vuur en schenk er een dun laagje olie in. Als het heet geworden is, doe je de maïs en de fijngemalen rozemarijn in de pan met een deksel erop. Schud de pan zodat alle korrels goed in de olie zitten en zich vermengen met de rozemarijn. Laat de maïs poppen en laat tussendoor een beetje stoom uit de pan ontsnappen. Maak ondertussen het kaasmengsel. Meng een halve citroen met een kwart kopje Parmezaanse kaas en doe hier nog wat geraspte citroenschil doorheen. Schud de pan nog eens en haal de pan van het vuur als alle maïs in popcorn is veranderd. Laat de popcorn nu afkoelen en giet het kaasmengsel er overheen. Je kan naar smaak ook nog wat (zee)zout en peper toevoegen. Meng het geheel goed samen en klaar, eet smakelijk! Het zal vast niet lang duren voor de popcorn op is, want wist je dat kaas ook heel verslavend is? Dat komt hier door.

3. Peanut popcorn

 

Dit recept is speciaal voor de pindakaas addicts onder ons. Pindakaas en popcorn gaan heel goed samen!

Ingrediënten voor twee personen

– een halve kop maïskorrels
– een eetlepel olie naar keuze
– 1/4 kop honing
– pinda’s
– twee eetlepels pindakaas

This is how you make it
Zet weer een grote pan op het vuur en schenk hier de olie van jouw keuze in. Zorg dat de hele bodem bedekt is maar gebruik wel een klein laagje. Doe de maïs erin, samen met het kopje pinda’s en schud de pan zodat alle korrels en pinda’s bedekt worden met de olie. Smelt in een steelpan de honing en roer er een halve kop pindakaas doorheen. Als het vloeibaar is geworden, haal je de pan van het vuur en giet je het mengsel van de pindakaas over de popcorn heen.  Tasty! We hebben hier nog drie andere recepten met pindakaas voor je.

4. Chili popcorn met een twist

 

Hou je wel van een beetje spicy? Ga dan voor dit lekkere recept.

Ingrediënten voor vier personen

– olijfolie of kokosolie
– een kop maiskorrels
– 3 eetlepels roomboter
– 2 eetlepels chilisaus
– een eetlepel sesamolie
– een eetlepel fijn geraspte limoenschil
– een eetlepel sesamzaadjes
– een snufje zout

This is how you make it

Zet een grote pan op het vuur en zet de temperatuur op gemiddeld. Doe een laagje olie in de pan, gooi de maïskorrels erbij en doe er een deksel op. Schud de pan voorzichtig en laat de maïs goed poppen. Laat na een tijdje wat stoom ontsnappen door het deksel scheef te zetten. Maak ondertussen de chilisaus klaar. Verwarm wat boter en de chilisaus in een pan en roer met een garde tot het goed gemengd is. Blijf de pan met de maïs ook schudden tot de meeste maïs in popcorn is veranderd en haal de pan dan van het vuur. Haal de chili-botermix ook van het vuur als het goed gemengd is en roer sesamolie, sezamzaadjes en limoenschil door de saus. Giet de saus over de popcorn en meng dit ook goed. Voeg een beetje zout naar smaak toe et voilà!

5. Popcorn met spekjes

 

We hebben het hier niet over zoete spekjes, maar de zoute. Máár je voegt hier ook een zoet element aan toe: siroop! Hele goede combi dit.

Ingrediënten voor vier personen

– olie naar keuze
– een kop maïskorrels
– 8 tot 10 plakjes ontbijtspek
– 2 eetlepels ahorn siroop
– 2 eetlepels boter
– een snufje zout
– een halve eetlepel peper

This is how you make it

Zet een grote pan op het vuur en zet de temperatuur op gemiddeld. Doe een laagje olie in de pan, gooi de maiskorrels erbij en doe er een deksel op. Schud de pan voorzichtig en laat de mais goed poppen. Laat na een tijdje wat stoom ontsnappen door de deksel scheef te zetten. Bak ondertussen het spek in een koekenpan. Je doet dit zonder olie en boter, omdat de spek van zichzelf al erg vet is, heb je genoeg vet in de pan. Bak de plakjes tot ze knapperig zijn. Laat ze op een stuk keukenrol uitlekken. Gebruik hierna een eetlepel bakvet van het spek en meng dit samen met de boter en de siroop in een pannetje. Laat het op het vuur staan tot het een gladde saus is. Als de popcorn bijna klaar is haal je deze pan ook van het vuur. Verkruimel nu de plakjes spek en roer de spekreepjes door de saus. Schenk de saus over de popcorn en voeg peper en zout toe naar smaak. Roer alles goed door elkaar and you’re done!

Meer lekkere recepten:
3 megalekkere poké bowl recepten die je nu wil proberen
RECEPT: Zo maak je zo’n superlekkere freakshake
5 heerlijke recepten voor de lunch

PHOTO CREDITS: RENEE NICOLE’S KITCHEN

SaveSave