De mood boosting foods voor je stressvolle week!

Pff, je moet nog zòveel doen deze week.. Soms heb je gewoon net even wat extra’s nodig om deze stressvolle week te overleven. En met deze mood boosting foods moet dat zeker lukken!

Zeewier

Zeewier is heel goed voor je dieet, maar het is dus ook erg goed voor je mood! Zeewier zit vol met ijzer en andere essentiële voedingsstoffen. Veel van deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor onze gezondheid. Door deze voedingsstoffen krijg je dus meer energie en krijgt je mood ook een boost! Zeewier zit bijvoorbeeld om sushi heen, maar je kunt ook deze heerlijke burger maken met zeewier.

Hennepzaad

Hennepzaad is net zoals walnoten erg goed. Er zitten veel goede eiwitten in die ons lichaam goed kan opnemen (hierdoor krijg je meer energie). Ook bevat hennepzaad vetzuren zoals omega-3. Dit is dan weer goed voor je hersenen. Hennepzaad heeft een nootachtige smaak. Je kunt de hennepzaadjes daarom lekker door je salade of pasta gooien.

Saffraan

Saffraan is een specerij dat uit de Saffraankrokus komt. De geur van de saffraan is sterk en is daarom erg kalmerend voor de geest. Saffraan is wel prijzig.. Het wordt daarom ook wel is vervangen door kurkuma. Je kunt saffraan in je thee doen of door je risotto gooien. En kurkuma kan je beter inslaan, je krijgt hier namelijk witte tanden van!

Zuurkool

Zuurkool bestaat vooral uit goede bacteriën. Deze bacteriën zorgen voor een betere spijsvertering. En het is bewezen dat als je spijsvertering goed werkt, het je humeur kan verbeteren en stress kan verminderen!

Garnalen

Garnalen kunnen helpen bij het verbeteren van ons geheugen en focus. Dit komt doordat garnalen zink bevatten. Heerlijke mood boosting foods! 

Edamame

Deze groene sojaboontjes zijn rijk aan eiwit, omega-3, ijzer en calcium en choline. Choline is goed voor onze zenuwen en zorgen daarom dat onze hersenen sneller communiceren. Daarnaast helpt het ook om ons goed te kunnen concentreren. Je kunt de boontjes gewoon als tussendoortje eten of door je salade gooien.

Wist je dat je je haar ook gezond en glanzend kunt eten?
>Eet je haar gezond en glanzend!

Of geef je immuunsysteem een boost met deze ingrediënten
>Geef je immuunsysteem een boost met deze superfoods